Medicijnwiel in het coachen

‘Medicijnwiel’

Verbinden met de natuurlijke levenscyclus voor het bevorderen
van balans en zelfheling

Sjamanistische training voor (toekomstige) trainers, coaches, en therapeuten

Trainer: Frederieke Karin van der Lijn – Regressie- en reïncarnatietherapeut

Medicijnwiel/ levenswiel

Het levenswiel is een universeel gegeven en is in vele tradities terug te vinden. Ieder met een eigen vormgeving ingekleurd door de eigen tradities en gebruiken. In deze sjamanistische training verdiepen we ons in de natuurlijke levenscyclus gezien vanuit de Noord Amerikaanse /Canadese traditie van het levenswiel, het medicijnwiel genaamd.

Door kennis te maken, te leven met en te ervaren vanuit de betekenis van het medicijnwiel, ben je in staat te helen wat uit balans is. Het woord medicijn verwijst naar de helende kracht die in onszelf te vinden is. Het medicijnwiel leren kennen is een proces. Door je vraagstukken steeds vanuit de perspectieven en de wijsheid van het medicijnwiel te onderzoeken, leer je jezelf doorgronden en ontdek je de werking van het medicijnwiel op diepere lagen.

‘Het medicijnwiel is ons persoonlijk kompas in het aardse bestaan.’

Voor wie?

Als je interesse hebt in het sjamanisme en het medicijnwiel als leidraad voor jouw eigen ontwikkeling. Of als je (lerende voor) trainer, coach of therapeut bent, is het een waardevolle aanvulling op alle kennis en ervaring die je al hebt. Het bied je een diepgaand inzicht in de levenscyclus. En een leidraad in het ontwikkelen van het zelf helend vermogen. Voor zowel jezelf, als jouw cliënten.

Natuurlijke levenscyclus

Alle aspecten van het leven op aarde zijn vertegenwoordigd in het medicijnwiel. Inzicht hierin geeft je een dieper beeld van jezelf, jouw familiesysteem en jouw uitdagingen in de verschillende levensfasen. En ook op zielsniveau. Je ontdekt waar disbalans is en hoe dat in relatie staat tot de andere aspecten van jouw leven. Alle elementen van leven, creatie en transformatie zijn in het medicijnwiel vertegenwoordigd. Evenals alle bewustzijnsvelden.

‘Medicijnwiel-levenswiel’
De aardse vertaling van jouw natuurlijke levenscyclus en zielsontwikkeling

Ervaren

Het is steeds weer mijn ervaring dat eenieder kan voelen hoe het medicijnwiel raakt aan een innerlijk weten dat alles verbonden is. En hoe het resoneert met de eigen uitdagingen die het aardse leven met zich meebrengen. Naast dat er veel kennis wordt gedeeld is de training erop gericht vooral ook te voelen en te ervaren.

We werken gedurende de lesdagen in een cirkel en concreet met en in het medicijnwiel. Als het weer het toelaat, ook buiten.

Programma

Het programma bestaat uit: Twee volle dagen, met een terugkom/ verdiepingsdag.

 Wat aan bod komt:

 • De basisachtergrond van het medicijnwiel
 • alle aspecten van het medicijnwiel (de windrichtingen, elementen, levensfasen, mannelijke en vrouwelijke energie etc.)
 • de symboliek van de vier kern-krachtdieren van het medicijnwiel
 • de bewustzijnsvelden van het medicijnwiel
 • het systemische veld van het medicijnwiel
 • oefeningen in het werken met het medicijnwiel
 • ervaren hoe je het veld van je energetische blauwdruk kunt activeren met het medicijnwiel

De training is gericht op leren door zelf te ervaren. Dat betekent dat je de gelegenheid krijgt jezelf onder de loep te nemen gedurende de trainingsdagen en vandaar uit te leren.

 Extra informatie

De totale tijdsinzet is:

 • 2 lesdagen – enkele weken later een terugkom/ verdiepingsdag voorbereidende
 • opdrachten (ca 1 uur) Informatie

Het is belangrijk te beseffen dat tijdens deze lesdagen het één en ander aan persoonlijke thema’s of uitdagingen aangeraakt kan worden. Onbewuste en onverwerkte zaken in beweging kunnen komen. Het is mogelijk dat persoonlijke vraagstukken tijdens de lesdagen aan bod komen als demonstratie en ondersteuning van de lesinhoud van die dag. Dit gebeurt alleen met instemming.

Eventuele gewenste individuele sessies of therapeutische trajecten en ondersteuning vallen buiten deze lesdagen. Hiervoor kun je bij je eigen (gekozen) therapeut of bij mij in de praktijk een afspraak maken.

Leslocatie

Alle lesdagen vinden plaats in het Droomhuis, aan de Haulerwijksterweg 29 te Een (Drenthe).

De dagen duren van 10.00 tot 17.00 uur. We werken met maximaal 8 deelnemers.

De dagen zijn inclusief:

 • (deels biologische) lunch
 • reader (digitaal)
 • voorbereidende opdrachten
 • een rustgevende natuurrijke plek

Tarief en aanmelden

De bijdrage is €225,- (excl. btw) – incl. lunch, De terugkom/ verdiepingsdag is € 95,-. (excl. btw). Totaal voor deze drie dagen is € 320,- ( € 387,20 incl. Btw)

Aanmelden kan door het inschrijfformulier via de site in te vullen www.eocp.nl/training-en-specialisatie/inschrijven/

Voor meer informatie neem contact op te mailen naar info@eocp.nl

Menu