Medicijnwiel in het coachen

Wat is het medicijnwiel

Het medicijnwiel, ook wel levenswiel genoemd, is al eeuwenlang een middel om het leven hier op aarde te begrijpen en te leven. Het leven is als een cirkelvormige reis met geboorte, dood en wedergeboorte als cirkel. Dit doen we fysiek, maar kennen we ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Het medicijnwiel wordt weergeven door een cirkel met daarin de vier windrichtingen die allemaal met elkaar verbonden zijn. Met dit medicijnwiel kun jij coachees begeleiden in het ontdekken van hun ware ik. Je geeft ze inzicht in alles wat ze hebben meegemaakt, waar dingen vandaan komen, waar iemand heen gaat, waar talenten liggen en wat uitdagingen zijn. Het helpt hen weer in balans te komen, vandaar ook het woord medicijn.

Leven met het Medicijnwiel is geen geloof of religie, het kent geen leiders of volgelingen, het is puur een methode van zelfleer, die leidt tot de ontdekking van je ware zelf. Het wordt al van oudsher door volkeren over de hele wereld gebruikt.

Werkwijze

Het medicijnwiel is een krachtig middel om jouw coachee te begeleiden bij zijn persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe de verschillende windrichtingen verbonden zijn met de aspecten van het leven. Elke richting bevat zijn eigen unieke lessen. Je leert over de onuitputtelijke bron van inzichten die je kunt verwerven, verdiepen en helen, waarbij de verbindingen met alle ‘velden’ zeer sterk aanwezig zijn. Je leert werken met de elementen, de dieren, de voorouders, de mannelijke en vrouwelijke energie die allemaal verbonden zijn en tevens onderdeel zijn van onszelf.

Naast de inhoudelijke kennis, leer je ook hoe je dit praktisch kunt toepassen met en zonder paard.

Waarom in het werken met paarden

Het paard is een gevoelig dier dat zich op een natuurlijke manier verbindt met de krachtvelden die aanwezig zijn in het medicijnwiel. Wanneer je met je coachee in het medicijnwiel werkt, zal het paard daar een waardevolle bijdrage aan leveren door nadruk te leggen op processen of situaties uit te vergroten die aandacht vragen.

Paarden stimuleren bij mensen tevens om de verbinding met zichzelf te herstellen en inzicht te geven over de plek waar iemand op dat moment staat in zijn medicijn/levenswiel.

Wat leer je in deze twee dagen?

 • Inzicht krijgen in de aanwezigheid van het levenswiel / medicijnwiel en de werking ervan.
 • je leert je verbinden met het medicijnwiel en hoe je daarbij je coachee helpt dat te doen.
 • De werking van het medicijnwiel zelf ervaren.
 • De basiselementen van het medicijnwiel leren (her)kennen.
 • De basiselementen toe leren passen in coachsessie.
 • Aan de hand van het medicijnwiel gericht aan een vraagstuk werken
  Ontdekkend en creatief om leren gaan met het medicijnwiel en alle elementen die het vertegenwoordigt.

Wat brengt het jouw als coach en wat brengt het jouw coachee.

 • Het geeft heel snel inzicht in de totale levenscyclus.
 • Legt snel bloot welke ervarings- / belevingsgebieden aandacht vragen in het coachtraject.
 • Het geeft structuur en helderheid in het coachtraject.
 • Versterkt en vergroot het holistisch proces uit.
 • Het paard kan effectiever en directer aansluiten.
 • De coachee voelt veel sterker de verbinding met het vermogen zelf te ontdekken, opnieuw te balanceren en te helen door middel van het persoonlijk wiel zichtbaar uit te zetten op de werkplek en mee te verbinden.

Waar, wanneer en kosten

Voor data zie de agenda. De training wordt gegeven in Bruchterveld (Hardenberg).

De kosten van deze tweedaags training zijn 349 euro per persoon exclusief btw. Trainingsmaterialen en handouts zijn hierbij inbegrepen. Voor de lunch kun je zelf een broodje meenemen. Thee en koffie is aanwezig.

Aanmelden en meer informatie

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen. Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar opleiding@eocp.nl

 

Menu