Master Paardengedrag

Mastertraining Gedrag van paarden

Mijn paard schacht uit in coachsessies, begint te rillen of fleemt. Hij rolt middenin het gesprek, begint tegen een deelnemer aan te duwen of hapt steeds in de kuiten? Wat betekent dit? En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van gedrag dat een paard laat zien tijdens het coachen. Hoe gebruik je als paardencoach het gedrag dat je tijdens de coachsessies ziet, op de juiste wijze in het coachgesprek of training? Is alles wat je ziet spiegelend gedrag of een reactie op de deelnemer of hebben we te maken met paardeigen gedrag? Als paardencoach is het belangrijk om te weten waar bepaald gedrag van een paard vandaan komt.  Om als coach objectief te blijven en kwaliteit te kunnen geven aan je deelnemers, is het enorm belangrijk om het gedrag op de juiste wijze te gebruiken in het coach- of trainingsproces.
Tijdens deze training leer je welk gedrag paarden laten zien en wat de functie daarvan is in zijn natuurlijke omgeving. Er is ook alle gelegenheid om specifieke gedragingen uit de praktijk/ coachsessies te bespreken.

De training wordt gegeven door Chantal Kapteijn. Als gedragsbiologe is zij gespecialiseerd in het gedrag van paarden honden. Zij heeft meegewerkt aan onderzoek naar karaktertesten en leertesten bij paarden.

Wat mag je verwachten
Tijdens deze training
– Leer je welk gedrag een paard allemaal kan laten zien
– Leer je waar gedrag bij paarden vandaan komt en welke functie het  in een natuurlijke omgeving heeft.
– Leer je of en wat de verschillend zijn tussen gedrag in de natuur en in een coachomgeving.
– leer je gedrag te observeren zonder daar direct een oordeel over te hebben en zo objectief in het coachgesprek te gebruiken.
Alle informatie die je krijgt, is gebaseerd op gedegen onderzoek. Het opdoen van deze kennis voorkomt dat je als paardencoach een invulling aan gedrag geeft vanuit je eigen   referentiekader.
– krijg je antwoord op je vragen over gedrag dat jij ziet in je coachsessies!

Duur
2 dagen

Data
zie agenda

Niveau
Hbo niveau.
De informatie die je ontvangt is voor een groot deel afkomstig uit wetenschappelijk en praktijkonderzoek.

Certificaat
Van Europees opleidingscentrum paardencoaches

Kosten
€395,- excl. btw
Inclusief reader, koffie en thee.

Locatie
Dronten of Raalte afhankelijk van data

Trainer
Chantal Kapteijn
Meer informatie over Chantal

INSCHRIJVEN

Menu