Kinderen coachen met paarden

Werkt het coachen met paarden voor kinderen op dezelfde manier als bij volwassenen?
 In de hoofdlijn misschien wel, maar gaan we beter kijken, dan niet meer. Afhankelijk van het ontwikkelstadium waarin een kind zich bevindt, pas je oefeningen en gesprekstechnieken toe.Wanneer deze niet goed aansluiten, dan kun je een kind zelfs belemmeren in zijn groei in plaats van helpen.

Deze training is een aanvulling voor coaches die al opgeleid zijn als paardencoach en beschikken over goede coachvaardigheden. Je leert in deze twee dagen hoe je op een verantwoorde manier met kinderen en paarden kunt werken. Het doel van de training is om inzicht te geven in de verschillen tussen het werken met kinderen en volwassenen. Deelnemers van deze training krijgen concrete technieken en oefeningen mee die ingezet kunnen worden bij het begeleiden van emotioneel gezonde kinderen. Deze training is niet geschikt voor coaches die willen werken met kinderen met een diagnose. Daarvoor is een meer specialistische en langdurige opleiding nodig.

Onderwerpen die in deze tweedaagse training aan bod komen: Pedagogiek bij kinderen, Ontwikkelfasen van een kind en praktische oefeningen die per ontwikkelfase ingezet kunnen worden. gesprekstechnieken voor kinderen, oefeningen die je kunt doen met kinderen, oefeningen voor individuele sessies met paarden en kinderen, oefeningen voor groepjes kinderen met paarden, randvoorwaarden in het werken met kinderen (emotionele veiligheid, hoe om te gaan met ouders, lengte van een sessie, opvolging van een sessie etc), kind- ouder relaties, positie in het gezin en kinderen met een indicatie. 

Tijdens deze training wordt er ook veel zelf geoefend en ervaren en wordt er steeds een link naar de praktijk en het werken met paarden gemaakt. De training is een absolute verrijking voor het werk van ieder paardencoach. De training wordt speciaal aangeraden voor mensen die nu al kinderen coachen, maar hier geen gerichte opleiding voor hebben gedaan en voor alle paardencoaches die met kinderen willen gaan werken. 

Certificaat
Na de training ontvang je een certificaat van het EOCP voor de training Kinderen coachen met paarden.

De trainer
Deborah Smulders

Praktische informatie
Datum: zie agenda
Plaats: zie agenda
Tijden: twee dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur
Prijs: € 349,00 excl BTW, inclusief reader, drinken en versnapering

Ga naar inschrijfformulier

Menu