Hoog sensitiviteit in het coachen

Hoog sensitiviteit is een begrip dat we steeds vaker terug horen. In tijdschriften wordt er over geschreven, er komen steeds meer boeken over, steeds meer mensen noemen zichzelf hoog sensitief. En dus kom je het in het coachen ook steeds meer tegen.Daarnaast is er ook een groep mensen die het begrip hoog sensitiviteit niet kent en steeds terugvalt in oude patronen. Inzicht in hoog sensitiviteit kan helpen om de eerste ontwikkelstappen te maken.

De paarden lijken een bijzondere aantrekkingskracht op deze doelgroep te hebben. Wat op zich niet zo vreemd is, omdat een paard ook een heel sensitief wezen is, maar ook heel krachtig. Hoog sensitieve mensen herkennen zich hier in of zien bij het paard iets wat ze zelf ook graag willen. Maar bovenal kunnen ze zichzelf zijn bij deze fijngevoelige dieren. Iets dat voor hoog sensitieve mensen in het dagelijks leven soms een hele uitdaging is.

Wat ga je leren in deze training?
In deze training leer je wat hoog sensitiviteit nu eigenlijk is. Is iedereen die iets meer voelt ook hoog sensitief? En wat is het verschil tussen overprikkeling en hoog sensitiviteit. Deze training geeft je een helder beeld van wat hoog sensitiviteit inhoudt, hoe je hoog sensitieve mensen herkent in jouw coaching en hoe je deze mensen het beste kunt helpen.

Hoe ziet de opbouw van de training er uit?
De training bestaat uit zowel theorie als praktijk. Vanuit een theoretische basis over wat hoog sensitiviteit is, ga je in de praktijk aan de slag met oefeningen die geschikt zijn voor hoog sensitieve coachees. Je kunt dan zelf ervaren hoe de oefeningen werken en wat ze opleveren. Tevens ga je aan de slag met bodywork. Veel hsp-ers kampen met het probleem veel in hun hoofd te zitten. Daarbij kunnen ze zichzelf grotendeels verloren zijn. Door middel van oefeningen ga je de kracht en de intentie ervaren van bodywork.

Waarom zou je deze training doen?
Omdat hoog sensitiviteit een begrip is wat steeds populairder wordt en steeds meer mensen zich hoog sensitief noemen, is het als coach van belang om te weten wat dit begrip inhoudt en hoe je er mee omgaat.  Ook is het van belang om hoog sensitiviteit te herkennen in de praktijk en te zien wanneer het geen Hoog sensitiviteit is, maar bijvoorbeeld de eerste tekenen van een burn out of overspannenheid. Alleen als je dit onderscheid kunt maken, kun je jouw coachees geven wat ze nodig hebben.

Certificering
Na de training ontvang je een certificaat van deelname van het EOCP

Wanneer wordt de training gegeven en waar?
Data voor deze training zijn te vinden in de agenda.
De dag duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Wat zijn de kosten?
De training kost € 195,00 per persoon excl. BTW. Dit is inclusief lunch, koffie thee en trainingsmaterialen.
De training gaat door bij 8 deelnemers.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan deze training, meld je dan aan door het inschrijfformulier in te vullen.
Ga naar inschrijfformulier

Menu