BHV voor paardencoaches

EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE
Bedrijfshulpverlening voor paardencoaches
Als zelfstandig ondernemer ben je verplicht een BHV te volgen.

Heb je er wel eens over nagedacht wat je doet als een deelnemer in jouw sessie geslagen wordt door een paard, ongelukkig valt, of plotseling onwel wordt? 

Als coach met paarden heb je een flinke verantwoordelijkheid voor je coachees die werken met paarden. En natuurlijk doen we allemaal zo voorzichtig mogelijk, maar je hebt het niet altijd voor het zeggen. Daarom is er voor jou als paardencoach nu de mogelijkheid een BHV training te volgen die volledig is afgestemd op het werken met en rondom paarden.

Deze training wordt gegeven voor het EOCP in samenwerking met Bloemdal advies en training. Een geaccrediteerd opleidingsinstituut dat mensen opleidt voor het Rode Kruis en de Nederlandse reanimatieraad. Ze trainen tevens landelijk middelgrote en grote bedrijven traint in EHBO en Bedrijfshulpverlening.

Wat ga je leren in deze training
Vaste onderdelen in deze training zijn het reanimeren van mensen en het omgaan met de meest voorkomende ongevallen. Daarnaast komen er heel praktische onderwerpen aan bod.

Wat te doen als:

– je vermoedt dat een deelnemer inwendige bloedingen heeft door bijv. een trap van een paard,
– een deelnemer kneuzingen of gebroken tenen heeft nadat het paard op de voet is gaan staan,
– een deelnemer gebeten is door een paard,
– een deelnemer brandwonden in de hand heeft (bijv. door een touw dat door de handen is getrokken),
– een deelnemer onwel wordt tijdens een training,
– iemand hartklachten heeft,
– er paniek ontstaat in een groep door een ongeval met een paard in die groep.

Verder is er in deze training ruimte om eigen ervaringen en vragen in te brengen over gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan in het coachen en trainen met paarden.

Hoe ziet de opbouw van de training er uit?
De training bestaat uit een theoriegedeelte dat thuis gevolgd kan worden door middel van e-learning. De praktijktraining van een dag is puur gericht op vaardigheden; doen dus! Met bijzonder realistische situaties waar je als paardencoach mee te maken kunt krijgen. Dit maakt het trainen erg interessant en leuk.

De trainer
Speciaal voor jullie als paardencoach gaat directeur Jolande Bloemendal de training verzorgen. Zij was trauma verpleegkundige bij het AMC, heeft gewerkt met slachtoffers van vliegtuigrampen, was werkzaam in Israel tijdens de busaanslagen, heeft oorlogsslachtoffers verzorgd en heeft gewerkt op de ambulance waar zij het reanimeren tot in detail heeft moeten toepassen. Deze jarenlange ervaring in acute crisissituaties, combineert zij met haar eigen passie voor paarden in deze op maat gemaakte BHV training voor paardencoaches.

Waarom zou je deze training doen?
Er komt een keer een moment dat je als paardencoach te maken krijgt met een situatie waarin een paard een deelnemer verwondt. Natuurlijk zit niemand zit hier op te wachten, maar als het gebeurt, is het van groot belang dat je weet hoe je moet handelen. Voor jouw deelnemer
kan dit een levensreddend verschil uitmaken. Voor je eigen gemoedsrust is het van belang dat je weet dat je hier op voorbereid bent. In je presentatie aan bedrijven of particulieren kun je de mate van veiligheid vergroten door aan te tonen dat je ook voor de minder leuke situaties opgeleid bent.

Certificering
Certificering vindt plaats door Bloemendal adviesbureau. Je ontvangt een pasje voor het praktijkgedeelte wanneer deze voldoende is afgerond en een certificaat voor het voldoende afgeronde theoriegedeelte.

Wanneer wordt de training gegeven en waar?
Voor data zie de agenda
De dag duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Wat zijn de kosten?
De training kost € 195,00 per persoon excl. BTW. Dit is voor de praktijkdag, gebruik van e-learnen voor de theorie, gebruik van
trainingsmaterialen, koffie en thee.
Kosten voor studenten die  nu de opleiding volgen €135, – excl. BTW
De training gaat door bij 10 deelnemers.

BHV Herhaling
Voor mensen die eerder al de Volledige BHV dag hebben gevolgd, is er de jaarlijkse herhaling om je BHV pas te verlengen. Deze middag duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur . De kosten voor EOCP studenten en mensen die de BHV voor paardencoaches eerder hebben gevolgd zijn 125 euro excl. Btw.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze training, meld je dan aan door het inschrijfformulier in te vullen.
Ga naar inschrijfformulier

Menu