Bewustzijn volgens Hempfling

Veel mensen die zichzelf beter willen leren begrijpen komen bij aan paardencoach. Een paard kijkt door ieder masker heen; het herkent verdriet, moedeloosheid, angst, onzekerheid, maar ook innerlijke kracht, rust en vreugde. Dit herkennen doet hij direct en hij reageert daar ook direct op. Omgang met een paard dwingt ons dan ook zo duidelijk mogelijk te zijn; duidelijk in lichaamstaal. Duidelijk zijn in lichaamstaal, kan alleen als je je bewust bent van je lichaam en begrijpt wat er in dit lichaam gebeurt.

Wanneer mensen aan zichzelf willen werk met behulp van paarden, vragen zij jou als coach om hen te helpen bewust te worden van hun lichaam, hun emoties en hun gedrag. Klaus Ferdinand Hempfling besteed bijna de gehele opleiding aan lichaamsbewustwording, omdat het de eenvoud en de natuurlijkheid is, die nodig is om de eenvoud van de natuurlijkheid in jezelf als mens weer te ervaren. Als we ons hiermee bezig houden dan worden we innerlijk en uiterlijk rijker en meer voldaan.

Om jouw coachees te helpen hun lichaamsbewustwording terug te vinden, kun je deze prachtige training volgen. Je leer  de verschillende oefeningen uit het programma van Hempfling die je daar voor kunt inzetten. Je doet de oefening ook zelf, zodat je weet welk effect het heeft op je coachee.

De training wordt gegeven door Nanda de Jong van The leading Horse. Zij deed afgelopen jaren de volledige opleiding bij Klaus Ferdinand Hempfling in Denemarken.

Duur van de training: 1 dag
Datum: zie agenda
Locatie: omgeving Dronten
Prijs: 224,95 excl. BTW


Wat is lichaamstaal

Wat weet een vogel van de uitgestrektheid van de wereld als hij vliegt.
Wat weet een paard van kracht als de wind met zijn manen speelt.

Als de ziel een lichaam laat dansen, bestaan er geen waarom, waarvoor en waarheen.
Alle antwoorden zijn direct te vinden in de beweging zelf.
Dat doe ik niet, dat beleef ik.
Ik probeer niet, ik neem waar, dan maak ik mij geen zorgen.
Ik ben toeschouwer.

Zo vormt het onzichtbare het zichtbare, beweegt, vernieuwt, verandert het.
Het lichaam wordt een authentiek en pluriform instrument van de mens die zich van zichzelf bewust is.

Gevoelig gereedschap van de individuele persoonlijkheid om zich uit te drukken.

Dat versta ik onder lichaamstaal.

Klaus Ferdinand Hempfling

INSCHRIJVEN

Menu