Studenten over de opleiding

Ik heb dit prachtige vak van een van de beste paardencoaches geleerd. Middenin mijn scheiding, de moeilijkste tijd van mijn leven, voelde ik aan alles dat ik dit te doen had. Jij was daar precies op het juiste moment en geloofde in mij en mede dankzij jouw opleiding en jouw liefdevolle doch confronterende begeleiding ging ik er zelf ook steeds meer in geloven en nu 7 jaar na dato leef ik mijn droomleven, heb mijn eigen privélocatie met mijn paarden en leer ik hooggevoelige vrouwen om helemaal hun plek in te nemen en vanuit het vertrouwen in zichzelf hun missie in de wereld te brengen. En zo is de cirkel weer rond .Nog elke dag blij met mijn beslissing om met jou te gaan samenwerken! 

Saskia  www.saskiawirsing.com

“Met succes heb ik met de opleiding tot ondernemende paardencoach van het Europees Opleidingscentrum Paardencoaches afgerond. De opbouw van de opleiding is goed doordacht. De kennis van de afzonderlijke lesblokken Persoonlijke groei, Coachingstechnieken en Kennis van het paard en zijn natuurlijke gedrag, worden in het vierde blok Coachen met paarden op een mooie manier bijeen gebracht.

Tijdens de opleiding hebben we veel geoefend, zowel in de rol als coach als van coachee. Naast het ontwikkelen van de coachingsvaardigheden, heb ik hierdoor ervaren hoe het is om een door een paardencoach gecoacht te worden. Ook heb ik veel inzichten gekregen in mijn eigen functioneren en mijn persoonlijke groei. 

De opleiding wordt op een professionele wijze afgesloten met een theoretisch en een praktisch examen. Dit geeft mij als startende paardencoach veel zelfvertrouwen!”

Marja Oud van Zelf & bewust Paardencoaching Enkhuizen.
www.zelfenbewustpaardencoaching.nl

“Na het behalen van mijn certificaat kindercoaching en mijn opleiding middle management, belandde ik in een zoektocht van vervolgopleidingen. Ik bezocht diverse opleidingen die voor mijn gevoel onvoldoende kwaliteit bijdroegen. Ik hoorde veel over de inzet van paarden in coaching trajecten en was hier erg in geïnteresseerd. Hoe fantastisch om 2 passies samen te combineren! Helaas kwam ik veel opleidingen tegen met een -in mijn ogen- ‘hoog zweefgehalte’en dat was niet wat ik wilde. Na een kennismakingsworkshop bij het EOCP, heb ik mij ingeschreven en ben gestart met de opleiding. Reden was dat de opleiding gedegen opgebouwd is; je werkt duidelijk ergens naar toe en wordt voorzien van informatie in diverse opzichten: je eigen ontwikkeling, maar zeker ook je inzicht in paarden en het ondernemerschap, geven een goed beeld van wat je wilt en kunt met de opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor de neuro-semantiek, wat ik een absolute pré vind. Het zelf oefenen met coachen na het blok coachen en het blok coachen met inzet van paarden, is wel een absolute must; vlieguren maken is voor mij noodzakelijk voor het opzetten van je eigen praktijk. Voordat ik mijn examen gedaan had, had ik al betaalde klanten: Kortom, het EOCP heeft mij vooruit gebracht.”

Joni Osinga
www.copaki.nl,

“Ik vond het super leerzaam. De begeleiding was warm, enthousiast en zeer professioneel. Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren, zowel de manier van lesgeven als de begeleiding. Ook werd er uiteraard stil gestaan bij je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wat ik erg prettig vond, was dat het niet al te “zweverig” was, maar juist feitelijk.”

Patty Dalhuisen
www.dalhuisentraining.nl

“Iedere opleidingsdag zat mijn hoofd stampvol nieuwe informatie, waar we dan thuis mee aan de slag konden. Ik heb ontzettend veel geleerd in een korte tijd, meegekregen in de positieve energie van de lesgeefsters. We hebben tijdens de opleiding ook allemaal ontzettend hard aan onszelf gewerkt. We leerden coachen en werden gecoacht. Er zijn in deze opleiding door het intensief samenwerken ook prachtige vriendschappen ontstaan. Maar het mooiste van al is dat ze mij inderdaad in deze tijd hebben klaargestoomd tot coach met paarden. Hiermee werd mijn droom werkelijkheid. En ik ben er, dankzij het stuk ondernemerschap (waar ik aanvankelijk wel wat tegen aan hinkte), onmiddellijk ingevlogen. Het is allemaal snel gegaan. Plots werd hier een paddock aangelegd, praktijkruimte ingericht en mijn paarden zijn prima geschikt om mee te werken. Hier komen ondertussen al een deel vaste klanten die heel tevreden zijn en zelfs al nieuwe klanten aanbrengen. Ik kan dus alleen maar heel blij zijn met de stap die ik gezet heb. Nu kan ik andere mensen helpen ook hun stap te zetten.

Met dank aan het team van het EOCP!”

Carolien Schoofs
www.capaco.be

Het tweede blok is achter de rug en ik ben weer een stuk rijker geworden. Ik sta open en ben tegelijkertijd kritisch. Ik had voordat ik de opleiding begon zeker het vertrouwen in de opleiding, maar de realiteit verrast mij. De manier waarom de opleiding is opgezet is echt geweldig. De beperkte tijd die er per blok is, wordt super effectief gebruikt, zonder dat ik druk voel. Veel humor en ruimte voor iedereen. Ook een compliment voor het team. Jou, Deborah, had ik al hoog in mijn vaandel en Esther is er deze twee dagen aan toegevoegd. We zijn gisteren tot 17.00 uur door gegaan en eigenlijk wilde niemand stoppen.

Deze opleiding heeft mij weer veel inzichten aangereikt en ik kan niet wachten tot het volgende blok. Jullie zijn echte kanjers.

Een warme groet uit het zuiden.”
Wim Linssen

“Deze opleiding geeft je alle tools om een succesvol paardencoach te worden! Ik ben in contact gekomen met de enorme power die in mij zit en weet nu hoe ik die bewust kan inzetten. Ik was al langer hobbymatig bezig met paardencoaching maar door de opleiding voelde ik me stevig genoeg om de stap naar een eigen bedrijf te zetten. Ik leef nu mijn droom door mijn passie voor paarden te combineren met het begeleiden van mensen tijdens hun persoonlijke groei. Dat geeft mij persoonlijk heel veel voldoening!

De mensen die lesgeven bij het EOCP zijn stuk voor stuk zeer vakkundige mensen. Vooral Deborah Smulders is met haar enorme vakkennis, professionaliteit, gedrevenheid en haar warme en betrokken persoonlijkheid voor mij een grote steun en inspiratiebron geweest. De opleiding tot ondernemende paardencoach bij het EOCP was één groot feest! Ik kan het iedereen aanbevelen!”

Saskia Wirsing
www.swpaardencoaching.nl

“Ik heb mijn opleiding tot paardencoach bij het EOCP als een openbaring ervaren, voor mezelf en voor wat ik voor andere mensen kan betekenen met behulp van de beste collega’s die ik kan bedenken “de Paarden”. De ervaringen met coachsessies die ik heb gegeven na het afronden van de opleiding waren heel bijzonder en veranderend voor de coachees. De inzichten en vooruitgang die je mensen kunt geven met dit werk maken het zo mooi en liefdevol. Samen met mijn paarden ben ik dit pad opgegaan en het wordt nog elke dag mooier.”

Marieke Herrebrug
www.tashunkacoaching.nl

“De opleiding tot ondernemend Paardencoach bij het EOCP is een mooie professionele en complete opleiding die beschikt over professionele en betrokken docenten uit de praktijk. Dat alles bij elkaar zorgt dat je een goede basis hebt om zelfstandig als paardencoach aan de slag te gaan. Ook heeft mijn persoonlijke ontwikkeling tijdens deze opleiding een enorme boost gekregen waar ik nog dagelijks veel profijt van heb! Inmiddels ben ik zelf werkzaam als paardencoach en nog elke dag blij dat ik de opleiding bij het EOCP heb gedaan en dit mooie werk kan en mag doen.”

Judith Post,
www.2believe.nl

“Het EOCP heeft ons niet alleen klaargestoomd voor een serieuze toekomst als zelfstandig paardencoach, maar heeft ook nadrukkelijk, door de opzet van de opleiding, ons innerlijk daar naar toe ontwikkeld.”

Yvonne Huijting & Albert Noordkamp
www.farasi-rafiki.nl

“Super opleiding, waarbij je een opleiding krijgt tot paardencoach én ondernemer. Door de kleine groepen veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid! Dank je Deborah! Erg blij dat ik voor jouw opleiding heb gekozen!!”

Monique Bokslag
www.5starscoaching.nl

Menu