Collegegeld

De kosten voor de complete opleiding (13 dagen)  tot paardencoach bedragen € 3124,- per persoon. In dit bedrag is meegenomen: het inschrijfgeld, de cursuskosten, het studiemateriaal, examenkosten, koffie en thee. Vanaf september 2019 wordt er geen BTW meer gerekend over het genoemde opleidingsbedrag vanwege de registratie als kort beroepsonderwijs bij het CRKBO.

De opleiding kent één verplicht boek op de boekenlijst. Dit is Het gedrag van paarden beter begrijpen (ISBN978-90-447-3277-1). Nieuw kost dit boek € 29,95. Er zijn ook studenten die het boek tweedehands aanschaffen of lezen via een bibliotheek. Dit boek is niet bij de opleidingsprijs inbegrepen.

België

Ben je woonachtig in Belgie en heb je al een bedrijf met BTW nummer, dan hoef je geen BTW te betalen over de opleiding.

Betalingsmogelijkheden

Het opleidingsgeld kan indien gewenst in twee termijnen betaald worden. Twee termijnen van elk €1562,- excl btw, waarvan de eerste termijn voldaan moet zijn voorafgaand aan de opleiding. De tweede termijn moet voldaan zijn voor het einde van de opleiding. Wil je de factuur in één keer betalen, dan moet deze voorafgaand aan de start van de opleiding betaald zijn.

Indien de opleiding door de werkgever betaald wordt, wordt deze in één keer gefactureerd en moet deze voorafgaand aan de opleiding voldaan zijn.

Examenkosten

Wanneer je besluit het examen om welke reden dan ook op een ander tijdstip te doen dan de reguliere data van de groep waar je inzit, dan is dat mogelijk tegen een vergoeding van 125 euro excl. btw. De vergoeding voor het doen van een herexamen (na het niet slagen van het eerste examen) is eveneens 125 euro excl. btw.

TIP! De kosten die je maakt als investering voor je toekomstige beroep zijn bij de belasting aftrekbaar. Voor meer informatie, zie de site van de belastingdienst.

NU INSCHRIJVEN

Menu