Het team

Jeroen van den Dikkenberg, Docent coachtechnieken

Opleider en coach bij Blankenstijn & Partners en opleider bij het EOCP

Jeroen als persoon:

Enthousiast, gevoelig, ontwikkelings- en groeigericht, dromer, onderzoekend, genuanceerd, zachte kracht,  liefde voor natuur en buiten zijn, innerlijke tegenstrijdigheden.

Wat Jeroen inspireert: Wat me inspireert is de enorme veer- en groeikracht die mensen hebben, ondanks soms heftige tegenslagen in het leven. De enorme levenskracht die mensen hebben raakt me.

In het begeleiden van mensen geloof ik dat mensen zelf de antwoorden en wijsheid al in zich hebben om hun doel te bereiken en als coach ben je een instrument om tot die eigen wijsheid te komen. Ik vind het inspirerend om te ervaren dat hoewel de coachingsdoelen helder zijn, het proces er naartoe altijd een verrassingspakketje is. In de samenwerking met de coachee creëer je samen een meerwaarde die ieder individueel niet had bereikt.

Natuur is voor mij de plek om op te laden en me te laten inspireren door stilte en schoonheid en er gewoon te zijn. De snelle, krachtige en zuivere spiegel die paarden laten zien in coaching, inspireren en verwonderen me en houden me scherp.

Wat drijft Jeroen als trainer van het EOCP? Wat me drijft is om mensen op te leiden vanuit hun eigen eigenheid en eigen kernkwaliteiten. Ieder  mens is uniek met zijn eigen socialisatie, en eigen gaven. Coachen is een vak wat je kunt leren, maar je krijgt pas impact als je coacht vanuit jouw eigenheid. Dat betekent soms ook dat je vaardigheden moet aan- en afleren en je eigen (belemmerende) patronen onder de loep neemt.

Naar mijn idee staan we als maatschappij voor een grote omvorming die een andere manier van denken, samenwerken en leven vraagt. In de individuele ontwikkeling van coachees en in de ontwikkeling binnen organisaties kunnen coaches daarin een belangrijke bijdrage leveren. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Wat is zijn specialiteit als trainer? coachingsvaardigheden, teamcoaching, coachend leiderschap

CHANTAL KAPTEIJN, docent paardengedrag

Gedragstherapeut Ondeugende viervoeters, gedragsbioloog
Docent bij opleiding paardengedragstherapeuten bij Tinley en bij het EOCP

Chantal als persoon:
 Een nuchtere kijk op de zaken en rustig in de omgang, eerst observeren en dan pas een conclusie trekken. Daarnaast toegankelijk en een open communicatie met mensen.

Wat inspireert Chantal? Ik vind het een bron van inspiratie om met mensen vanuit verschillende invalshoeken naar het gedrag van paarden te kijken en ze te leren om dat op een objectieve manier te doen zonder interpretaties (voor conclusies is daarna altijd nog voldoende ruimte).

Wat drijft haar als trainer bij het Europees opleidingscentrum Paardencoaches?
 Ik vind het belangrijk om een inhoudelijke bijdrage over paarden(gedrag) te leveren aan de opleiding voor coaches. Enige kennis over het gedrag, de sociale structuur en communicatie van paarden is onontbeerlijk om met deze dieren op een verantwoorde manier te kunnen werken. Bovendien is het van essentieel belang om iets over het welzijn en gedrag van paarden af te weten, zodat het welzijn van het paard is gewaarborgd als je ze als middel in zet bij het coachen van                                                                                                   mensen.

Haar specialiteit als trainer? Het vertalen van wetenschappelijke informatie over het gedrag van paarden naar de praktijk voor coaches.

DEBORAH SMULDERS, opleidingscoordinator, docent persoonlijke ontwikkeling en docent coachen met paarden
Oprichter en eigenaar van het EOCP, eigenaar en coach bij Be&Become

Deborah als persoon:
 gedreven, ambitieus, passievol, energiek, en houdt van een eerlijke en open communicatie.

Wat Deborah inspireert: Ik hou van veranderingen, van leren en van helpen. Deze drie aspecten samen met resultaatgerichtheid zorgen er steeds weer voor dat ik opnieuw geïnspireerd wordt. Ik kan ook geïnspireerd worden door hele kleine dingen die tegelijk heel groots zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld ‘s ochtend de zon zie opgaan en de frisse lucht ruik, of als één van de paarden mij laat weten dat hij er is als ik hem nodig heb. Geweldig vind ik dat.

Wat drijft Deborah als directeur van het EOCP? Ik hou van kwaliteit. De dingen die je doet, moet je goed doen. Vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel gedreven, ben ik van mening dat als je coacht met paarden dat je een commitment aangaat met zowel de deelnemer(s) als met de paarden. Voor beide ben je verantwoordelijk en daarvoor heb je kennis van zaken nodig. Dat is wat het Europees OpleidingsCentrum Paardencoaches op alle gebieden in een zo’n hoog mogelijke vorm nastreeft.

Wat is haar specialiteit als trainer? Ik ben een trainer die weet te confronteren op de juiste momenten. Openheid, eerlijkheid en vertrouwen in coachsessies of trainingen zijn daarbij voor mij van het grootste belang. In mijn trainingen zul je ook mijn energie, het willen helpen en resultaatgerichtheid terugzien, maar ook een rust en zachtheid. Voor mij gaat een coachsessie of training altijd om de deelnemer en nimmer om de trainer.

JONI OSINGA, trainer kindercoaching

Leerkracht speciaal onderwijs en eigenaar en trainer van Copaki, 

Joni als persoon: Joni is nuchter, duidelijk, direct, beschikt over een dosis humor en is altijd o zoek naar uitdagingen en verbeteringen.

Wat inspireert Joni: Omdat mijn passie bij kinderen en het gezin ligt, ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om hen op een andere manier te kunnen helpen dan ik op school kon als leerkracht. Mijn doel was een eigen praktijk op te bouwen waar ik hoogwaardige ondersteuning kan geven aan onder andere deze doelgroep. Zonder daarbij te veel gehinderd te worden door regelgeving. Kinderen en gezinnen verder op weg helpen met hulp, nieuwe inzichten en een ander blikveld, geeft elke dag weer een kick.

Wat drijft Joni als trainer voor het EOCP: Mijn grootste drijfveer is het bijbrengen van de essentiele verschillen in de coaching tussen kinderen en volwassenen. Kinderen zijn een zeer kwetsbare doelgroep waarin je nagenoeg altijd het gehele systeem moet betrekken. Om hierin een hoge kwaliteit te kunnen bieden, is het belangrijk kennis te hebben van de theoretische grondslag over de ontwikkelingen van kinderen en hoe je dit gebruikt in de praktijk.

Wat is haar specialiteit als trainer: Mijn specialiteit ligt bij het kind én het gezin. Door mijn grote netwerk van professionals kan ik op het juiste moment doorverwijzen en extra hulp inschakelen waar nodig. Het zien van de daadwerkelijke situatie, zonder mij te laten beinvloeden door dossiers of andere manieren van subjectieve informatie, heb ik mij goed eigen gemaakt.

KIRSTEN SCHULTS, trainer Neuro semantiek
Eigenaar van trainingsbureau Mind of Your Own

Kirsten als persoon? Mensen die mij kennen noemen mij open, analytisch, vriendelijk, inspirerend en oprecht geïnteresseerd. Daarnaast is humor en echt contact maken met andere mensen voor mij belangrijk.

Wat Kirsten inspireert? Ik word enorm geïnspireerd door de mogelijkheid van mensen om hun bewustzijn te ontwikkelen. Met mijn werk als trainer wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Wat drijft haar als trainer bij het Europees opleidingscentrum Paardencoaches? Mijn drijfveer is een bijdrage leveren aan kwaliteit voor het opleidingscentrum. Ik wil dat de paardencoaches zich kunnen gaan onderscheiden door kwaliteit.

Wat is haar specialiteit als trainer? Mijn specialiteit is bewustzijnsontwikkeling. Ik ben aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd op dit onderwerp. Daarna heb ik een vierjarige opleiding eclectische psychotherapie gevolgd. Daar ben ik in aanraking gekomen met NLP en via NLP met Neuro-Semantiek. Deze methode maakt inzichtelijk hoe mensen betekenis geven aan wat ze meemaken. In de kern zijn dit de gedachten en overtuigingen die we hebben over wat we waarnemen. Met Neuro-semantiek kan je de kwaliteit hiervan onderzoeken en verbeteren. IN mijn trainingen leer ik coaches met deze methode werken zodat ze gestructureerd en overzichtelijk kunnen leren werken met de complexe materie van de menselijke geest.

LAURA REICHGELTdocent coachen met paarden en ondernemerschap
Eigenaar  en coach met paarden bij Way4you

Wie is Laura als persoon:
Ik ben ambitieus, gedreven, oprecht geïnteresseerd in de medemens, rustig en een levensgenieter.

wat Laura inspireert:
Mijn passie zijn de paarden. Al van jongs af aan, inspireren dieren mij enorm. Na jaren in managementfuncties in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, was het ondernemerschap dé mogelijkheid voor mij om mijn droom te verwezenlijken. Mensen helpen door middel van paarden! Mijn opgedane werkervaring combineren met mijn passie!
Ik geniet van het ondernemerschap, wat voor mij betekent dat ik onbeperkt kan pionieren en mijn hart kan volgen.

Wat drijft Laura als trainer bij het EOCP?
Kennis en ervaring overdragen doe ik graag. Als trainer bij het EOCP kan dit op een kwalitatieve en professionele wijze.

Wat is haar specialiteit als trainer?
Als trainer vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor het individu, ruimte voor waar behoefte aan is, zonder het leerproces (en de te leren leerstof) uit het oog te verliezen. Een goede, geborgen sfeer met een vleugje humor op z’n tijd!

MADELON HUISMAN, docent persoonlijke ontwikkeling en organisatieondersteuner

Eigenaar vier benen op de grond, trainer en organisator EOCP 

Wie is Madelon als persoon: oprecht geïnteresseerd, warm, nieuwsgierig en betrokken

Wat Madelon inspireert: Groot dromen en de uitdagingen aangaan om die dromen te verwezenlijken. Ik ben gedreven om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zo ben ik drie jaar geleden de uitdaging aangegaan om volledig te stoppen met mijn werk als logopedist en te kiezen voor mijn droom, een eigen bedrijf. Ik hou van avontuur, groot en klein.  Zoals in de avond na een lange dag werken even naar de zee rijden om een duik te nemen of tot rust te komen in het bos. In het weekend ga ik vaak naar het water om te zeilen in een wedstrijdteam.

Wat drijft Madelon als trainer en organisator van het EOCP? Ik heb een grote interesse en nieuwsgierigheid in wat en ander drijft in het leven en help iemand graag in het behalen van persoonlijke doelen. Ik word gelukkig als ik een coachee na een traject spreek en zie dat er vooruitgang geboekt is.

Wat is haar specialiteit als trainer? Door oprecht geïnteresseerd te zijn en door mij oordeelvrij te verplaatsen in de ander kan ik goed tot de kern doordringen en resultaat boeken. Het is voor mij een drijfveer om opzoek te gaan naar ieders persoonlijke kwaliteiten. Een warme, resultaat gerichte en interactieve manier van trainen vind ik belangrijk. 

FREDERIEKE VAN DER LIJN, docent Medicijnwiel in het coachen met paarden

Paardencoach, generatie opstellingen met paarden, regressie- en reïncarnatietherapeut

Wie is Frederieke als persoon: geïnteresseerd en betrokken, nieuwsgierig en leergierig, gevoelig en doortastend, creatief en vindingrijk.

Wat Frederieke inspireert: het levensverhaal van een ieder intrigeert me, het vinden van de samenhang, de patronen, het ontrafelen van wat vastzit, zodat het levenswiel weer in beweging kan komen en groei en ontwikkeling mogelijk wordt. En bovenal het ervaren van geluk. Inspiratie vind ik vooral in het werken met mensen in verbinding met de natuur, de paarden. De interactie die er ontstaat en de rust en ruimte om echt te voelen, te doorleven is bijzonder mooi om te begeleiden.

Wat drijft Frederieke als trainer van het EOCP: de logica van oude wijsheden, sterk verbonden met de wetten van de natuur biedt een heel andere kijk op onze uitdagingen. Het is geweldig om dat te mogen delen en uit te mogen dragen, zodat dit weer beschikbaar komt voor een ieder die er mee wil werken en het wil integreren in zijn of haar leven. Helemaal geweldig om dit binnen het EOCP te mogen doen, omdat de paarden zo’n bijzondere bijdrage leveren.

Wat is haar specialiteit als trainer: Ik integreer mijn kennis en vaardigheden als regressie- en reïncarnatietherapeut in het coachen met paarden. In mijn workshops en individuele sessies werk ik met behulp het medicijnwiel in de voorouderlijke lijn van cliënten. We gaan dan terug (regressie) naar wat er bij hen niet goed is afgerond, geheeld of verwerkt, zodat er bij de cliënt en in de familielijn(en) rust kan komen.

Menu